Utiliza este identificador para citar o vincular este elemento: http://hdl.handle.net/10553/18967
Títulos: Dietary Inflammatory Index and Incidence of Cardiovascular Disease in the PREDIMED Study
Autores/as: García-Arellano, Ana
Ramallal, Raúl
Ruiz-Canela, Miguel
Salas-Salvadó, Jordi
Corella, Dolores
Shivappa, Nitin
Schröder, H.
Hébert, James R.
Ros, Emilio
Gómez-Gracia, Enrique
Estruch, Ramón
Lapetra, José
Arós, Fernando
Fiol, Miquel
Serra-Majem, Lluis 
Pinto, Xavier
Babio, Nancy
González, José I.
Fitó, Montse
Martínez, J. Alfredo
Martínez-González, Miguel Ángel
Clasificación UNESCO: 3206 Ciencias de la nutrición
Palabras clave: Dietary inflammatory index
Cardiovascular disease
PREDIMED
Inflammation
Fecha de publicación: 2015
Revistas: Nutrient Cycling in Agroecosystems 
Resumen: Previous studies have reported an association between a more pro-inflammatory diet profile and various chronic metabolic diseases. The Dietary Inflammatory Index (DII) was used to assess the inflammatory potential of nutrients and foods in the context of a dietary pattern. We prospectively examined the association between the DII and the incidence of cardiovascular disease (CVD: myocardial infarction, stroke or cardiovascular death) in the PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) study including 7216 high-risk participants.
Previous studies have reported an association between a more pro-inflammatory diet profile and various chronic metabolic diseases. The Dietary Inflammatory Index (DII) was used to assess the inflammatory potential of nutrients and foods in the context of a dietary pattern. We prospectively examined the association between the DII and the incidence of cardiovascular disease (CVD: myocardial infarction, stroke or cardiovascular death) in the PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) study including 7216 high-risk participants.
URI: http://hdl.handle.net/10553/18967
ISSN: 2072-6643
DOI: 10.3390/nu7064124
Derechos: by-nc-nd
Aparece en la colección:Artículos

Archivos en este elemento:
Archivo Descripción TamañoFormato 
Dietary_Inflammatory_Index.pdf536,47 kBAdobe PDFObserva/Abre
Muestra el registro completo del elemento

Citas SCOPUSTM   

60
actualizado el 26-nov-2018

Citas de WEB OF SCIENCETM
Citations

61
actualizado el 27-nov-2018

Vista de página(s)

1
actualizado el 27-nov-2018

Google ScholarTM

Verifica

Altmetric


Los elementos en ULPGC accedaCRIS están protegidos por derechos de autor, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.